Quantcast
Channel: aoh.dk - alt om Herning - Navne
Viewing all 122 articles
Browse latest View live

Det var heldigt, at hun kom til Herning

$
0
0

Inger og Villy Linnebjerg, der har guldbryllup lørdag 11. maj, har fået de ord med på vejen - fra Ingers far - at de er blevet vævet og spolet sammen.

Kollegaer på Hammer Tæpper

De to lærte hinanden at kende, mens de var kolleger på Hammer Tæpper. Efter at de havde kastet blikke til hinanden i nogen tid, blev det i første omgang til en biograftur i Herning.

- Det var let at holde forbindelsen, fordi vi arbejdede samme sted. Vi blev forlovet 23. marts 1963 og gift 11. maj på Herning Rådhus. Det var borgmester Jens Mathiasen, der viede os. Bagefter var der bryllupsfest i Hals - hos Ingers forældre, fortæller Villy Linnebjerg.

Inger Linnebjerg var på det tidspunkt 23 år, og hendes mand var 27. At hun overhovedet kom fra Hals til Herning, skyldtes vel hendes mod til at prøve noget andet - og det var i Herning, der var arbejde at få.

- Jeg har tit sagt, at hun var heldig med, at hun kom til Herning, for jeg havde aldrig fundet hende i Hals! siger Villy Linnebjerg.

Parret har siden 1983 boet på en lille gård i Busk ved Hammerum, lige ved jernbanen. Villy Linnebjerg er oprindeligt fra landet, nærmere bestemt Ilskov, og det var hans drøm at flytte på landet igen, efter at parret havde boet på Guldregnvej og senere på Storåvej i Herning.

Tæpper og strøm

Villy Linnebjerg var som ung på Uldum Højskole og på Vejlby Landbrugsskole, og han rejste ud for at arbejde som landmand, blandt andet på farme i England og USA.

- Da jeg kom hjem, fandt jeg ud af, at jeg ikke ville købe gård, fordi jeg ikke kunne overskue det med alle de nye ting i landbruget. Jeg blev væver på Hammer Tæpper og arbejdede der i ni år, fortæller Villy Linnebjerg. I to år arbejdede han i en anden tæppevirksomhed, Triotex, og derefter var han i 25 år hos Vestkraft (nu Vestjyske Net). Han var specialarbejder og blev lært op til at tage rundt på transformer-eftersyn. 

Ægtefællerne har altid haft en klar arbejdsfordeling. Guldbruden tager sig af de indendørs opgaver, og hun er blandt andet god til at lave mad, bage, strikke og hækle.

Alt i alt har guldbrudeparret et godt liv.

- Vi nyder pensionisttilværelsen med vores dejlige, store familie, og vi har et godt helbred i forhold til alderen, siger guldbrudgommen.

 

Emne: 
Sted: 
Fotograf: 
Tom Laursen
Publiceringsdato: 
Torsdag, maj 9, 2013 - 12:44
Billede: 
Inger og Villy Linnebjerg nyder at bo på landet.
Auto Publicer: 
Vis globalt: 
1

Konfirmeret i spejderuniform

$
0
0

Konfirmanden bor på Fenrisvej i Herning og er ivrig spejder hos KFUM-Spejderne, Sct. Johannes Gruppen i Herning. Allerede for et stykke tid siden har han besluttet, at han skulle konfirmeres i spejderuniform.

Nikolaj Frandsen fik en travl weekend, da han fra fredag til lørdag deltog i en distriktsturnering sammen med sine spejderkammerater, og blot 16 timer efter at have vundet en andenplads ved turneringen lod han sig konfirmere - i sin nyindkøbte spejderuniform.

Gennem årene har KFUM-Spejderne i Herning haft adskillige medlemmer, der er blevet konfirmeret - men det er første gang, at konfirmanden har været iført spejderuniform

Emne: 
Sted: 
Fotograf: 
Privat
Publiceringsdato: 
Torsdag, maj 9, 2013 - 08:39
Billede: 
Nikolaj Frandsen ved konfirmationen i Sct. Johannes Kirke.
Auto Publicer: 
Vis globalt: 
1

Tid til at dyrke relationerne

$
0
0

Sognepræst Erik Nikolajsen fra Herning Kirke har i dag holdt afskedsgudstjeneste efter 14 år som præst i Herning. 

- Jeg har søgt en ny stilling, siger han med et skævt smil og fortsætter:

- Ja, jeg har søgt en stilling som pensionist, og den har jeg fået. Jeg har aldrig haft sådan en stilling, så jeg kender ikke så meget til den. De, der gør, siger, at det er godt nok, siger Erik Nikolajsen.

Egoisme

I en alder af 63 år har han valgt at stoppe som præst for at få tid til noget andet.

- Jeg har en del bøger, jeg gerne vil have læst, og nogle ting, jeg gerne vil sætte mig ind i. Jeg vil gerne dykke ned i den måde, vi lever på som mennesker. Har kirken noget at byde ind med dér? spørger præsten og giver selv svaret:

- Unge familier er pressede. Vi har afskaffet lukkeloven, så der er ikke stor forskel på hverdage og søndage. Vi skal generobre søndagen, slappe af og være sammen. Vi er skabt til relationer både til mennesker og Gud, siger Erik Nikolajsen.

Vaklede

Den 63-årige præst kommer fra et kirkeligt hjem, men det var ikke kun teologi, han havde i tankerne, da han skulle vælge uddannelse som ung. Alligevel var det teologistudiet, han valgte.

- Det var lidt en tilfældighed. Jeg kunne ikke lide at skrive stil, da jeg gik i skole, og nu har jeg ikke bestilt andet, siger han med henvisning til de mange prædikener, det er blevet til gennem tiderne.

Han blev ansat ved Herning Kirke i 1999 og havde haft embede andre steder inden. Erik Nikolajsen slipper ikke kirken helt efter sin afskedsgudstjeneste. 

- Jeg har et ønske om fortsat at være med i kirkens liv og måske tage del i noget af arbejdet. For man skal både give og modtage, siger 63-årige Erik Nikolajsen.

Emne: 
Sted: 
Fotograf: 
Flemming Hansen
Publiceringsdato: 
Torsdag, maj 9, 2013 - 17:16
Billede: 
Erik Nikolajsen har været præst siden 1978, og nu er det tid til andre gøremål.
Auto Publicer: 
Vis globalt: 
1

Konfirmation i Simmelkær

$
0
0

Siddende forrest: Lisa Bank Würtz, Thea Maja Kølbæk Christensen, Zilla Schack Andersen og Anja Kornum Pedersen. 

Stående: Kacper Zmitrowicz, Jan Møller Würtz og Lasse Nielsen.

Med på billedet er sognepræst Betty From Jensen

Emne: 
Sted: 
Fotograf: 
Løvstad Foto
Publiceringsdato: 
Mandag, maj 13, 2013 - 20:18
Billede: 
Auto Publicer: 
Vis globalt: 
1

Konfirmation i Gjellerup 4. maj

$
0
0

Simon Holmgård Bennetzen, Therese Dalum, Jacob Borup Fransen, Nicklas Hofmann Hagelskjær, Andreas Bæk Helledie, Jonas Lymann Jensen, Oliver Bjerregaard Egeberg Jensen, Philip Alminde Lauridsen, Tobias Juhl Lund, Emma Woge Magnussen, Natasja Ottesen Nielsen, Julie Bøge Midtgaard Pedersen, Rune Stubkjær Schmidt, Vestertorp, Anne Lan Holmbo Østergaard og Mads Østermark. 

Emne: 
Sted: 
Fotograf: 
Løvstad Foto
Publiceringsdato: 
Mandag, maj 13, 2013 - 15:35
Billede: 
Auto Publicer: 
Vis globalt: 
1

Diamantpar mødtes på sportspladsen

$
0
0

 - Med den alder, vi har, skal vi ikke klage. Det er i hvert fald en ting, der er helt sikkert.

Sådan siger 84-årige Konrad Harboe, da Folkebladets udsendte konstaterer, at parret fra Tulstrup ser ganske friske ud, som de sidder der over kaffen i køkkenalrummet.

Jævnaldrende Emma Harbo, er enig med sin mand. Hun mener dog, at man skal have lov til at brokke sig lidt en gang imellem.

Diamanten skal fejres

Fredag 24. maj kan de to fejre, at de har været gift i 60 år. Diamantbrylluppet markeres med en fest for indbudte gæster på Hotel Medi.

Emma og Konrad Harboe kommer oprindeligt fra Thy. Hun fra Nors, han fra Hillerslev. Der er kun cirka tre kilometer mellem de to små byer.

- Der kunne ikke være så langt. Dengang måtte man jo cykle rundt, bemærker Konrad Harboe, der mødte sin senere kæreste til en fest i forsamlingshuset. Med lige så stor rigtighed kan man sige, at de fandt sammen på sportspladsen.

Hun var ferm til håndbold. Han brugte fødderne. De var så dygtige til deres sport, at de opnåede at komme med på udvalgt hold fra Thy/Mors.

Den forsigtige type

Ægteparret Harboe kunne godt tænke sig at få deres eget sted at bo. Men Konrad Harboe var den forsigtige type, der ikke var vild med at sætte sig i gæld. For eksempel spekulerede han på, om han kunne være sikker på at have arbejde.

Da var det så, at mester sagde til ham: Du har arbejde her lige så længe, du vil. Og oveni kunne svenden få lov at bruge værkstedet alt det, han ville til byggeriet.

- Jeg har selv lavet rub og stub på det her hus, fortæller Konrad Harboe - med tilføjelsen: dog ikke murerarbejdet.

Emma Harboe har også taget sin tørn på arbejdsmarkedet. I 20 år var hun ansat som rengøringsdame på Ikast Gymnasium.

- Jeg begyndte derude, da gymnasiet var blevet bygget. Og jeg gik af som 68-årig, fortæller hun.

Emne: 
Sted: 
Fotograf: 
Henrik Ole Jensen
Publiceringsdato: 
Søndag, maj 19, 2013 - 10:14
Billede: 
Diamantbrudeparret fotograferet i haven, som Konrad Harboe passer
Auto Publicer: 
Vis globalt: 
1

Mælkemanden bliver 90

$
0
0

Hans far var mejeribestyrer, han har selv været i mejeribranchen i 45 år, og begge hans sønner er i samme branche.

Jo, familien Vogensen er en slægt med mælk i årerne, og i dag, fredag 17. maj, runder Folmer Vogensen, Videbæk, 90 år.

- Allerede da jeg var 50 år, fortalte jeg min bestyrelse på Arinco, at jeg ville holde, når jeg blev 60. Når man når 60, bliver de ting, der før var opgaver, der skulle løses, til problemer. Initiativet begynder at svigte, forklarer Folmer Vogensen.

Men da han trådte tilbage som direktør for Videbæks store mejeri, kunne han også se tilbage på en karriere, der siger sparto til det meste i mejeribranchen.

Til Videbæk

I 1954 var Folmer Vogensen med til at starte Arinco op.

- Dengang var vi 6 personer; i dag er der 150 medarbejdere (på Folmer Vogensens område; i alt er der 320 på Arinco, red.). Hvis en medarbejder dengang fik børn, blev de inviteret på kaffe hjemme hos vor mor. Ja, og konfirmationer huskede vi da også. I dag kan man dårligt huske, hvad de alle sammen hedder.

- I min tid skulle man som mejerichef være med over det hele. I dag er der en masse eksperter inde over. Jeg ville slet ikke kunne klare den stilling i dag, ryster Folmer Vogensen på hovedet.

 

 

Læs hele fødselsdagsportrættet i Herning Folkeblad. Blandt andet om sønnernes indtræden i branchen - og om Folmers egen gamle barnepige, der skal med til hans fødselsdag

Er du abonnent kan du læse avisen HER

Du kan også vælge at læse eller købe dagens avis på din iPad / tablet eller smartphone ved at downloade app'en i App Store / Google Play

 

Emne: 
Sted: 
Fotograf: 
Hanne Øxenholt
Publiceringsdato: 
Fredag, maj 17, 2013 - 18:13
Billede: 
Sigrid og Folmer Vogensen har inviteret dem, der har lyst til fest på hotellet i dagens anledning.
Auto Publicer: 
Vis globalt: 
1

Ugens børnefødselsdage

$
0
0

Simon Friis Laursen, Søvænget 75, Sunds, 
11 år, lørdag 18. maj

Benjamin Vesterbæk, Spøttrupvej 65, Tjørring, 
10 år, søndag 19. maj
Emma Bjerggaard, Tranevej 84, Herning, 
2 år, søndag 19. maj
Frida Mølsted, Kuhlausvej 9, Herning, 
6 år, søndag 19. maj
Andreas Kjærsgaard Andersen, Dyshøj 16, Lind, 
11 år, mandag 20. maj
Nadia Liv Alstrup, Baunevej 48, Tjørring, 
7 år, onsdag 22. maj
Josefine Rasmussen, Søengen 9, Sunds, 
6 år, onsdag 22. maj
Malene V. Lorentsen, Vestermarken 9, Kølkær, 
10 år, onsdag 22. maj
Silas Stensgaard Schnuchel, 
Nis Petersens Vej 28, Herning, 
7 år, onsdag 22. maj
Sandra Sundgaard Nielsen, Akelejevej 1, Høgild, 
8 år, torsdag 23. maj
William Frederiksen, 
H.C. Ørsteds Vej 86, 2. tv, Herning, 
8 år, torsdag 23. maj
Stefanie Fuglsang Frank, Soldalen 25, Vildbjerg, 
3 år, torsdag 23. maj
Kristian Gadegaard Smed Nielsen, 
Fredbovej 25, Sunds, 
9 år, torsdag 23. maj
Josefine Nyborg, Toftbjerg 11, Snejbjerg, 
9 år, fredag 24. maj 

 

Emne: 
Sted: 
Publiceringsdato: 
Fredag, maj 17, 2013 - 15:42
Billede: 
Auto Publicer: 
Vis globalt: 
1

Thybo faldt til i Herning

$
0
0

Fødselaren er kendt som Inger Kordegn, fordi hun er gift med Henning Jensen, som indtil for tre år siden var kordegn ved Sct. Johannes Kirke.

For 31 år siden blev hun ansat som hjemmehjælper på plejehjemmet Vesterled i Herning. Her fejrede hun 25-årsjubilæum i 2007, og hun har stadig vagter som sygehjælper på plejehjemmet.

Glad for at kunne bruges

- Jeg er glad for, at de kan bruge mig stadigvæk. Det betyder meget for mig med kontakten til kollegerne og beboerne, og så kommer jeg ud og oplever lidt mere, end hvis jeg sad herhjemme, siger Inger Jensen.

Hun og hendes mand er desuden frivillige på Vesterled, hvor de tager med beboere til gudstjenester, tager med dem på sygehuset eller lignende.

- Det er beboere, der ikke har pårørende eller netværk her i området, forklarer Inger Jensen.

 

 

Læs mere af Inger Jensens historie i Hernig Folkeblad

Er du abonnent kan du læse avisen HER

Du kan også vælge at læse eller købe dagens avis på din iPad / tablet eller smartphone ved at downloade app'en i App Store / Google Play

 

Emne: 
Sted: 
Fotograf: 
Colourbox
Publiceringsdato: 
Fredag, maj 17, 2013 - 20:09
Billede: 
Auto Publicer: 
Vis globalt: 
1

80-årig med saft og kraft

$
0
0

Onsdag fylder Erling Askjær Jørgensen fra Tjørring 80 år.

Fødselaren er en af Herning Folkeblads mest produktive og harmdirrende læserbrevs-leverandører - især om den såkaldte varmesag i Herning, om ældres vilkår og om landspolitik.

Det er oplagt at spørge, hvorfor han i nogle tilfælde bliver så hård i tonen. Han svarer, at der efter hans opfattelse kommer alt for mange almindeligheder uden saft og kraft fra de lokalt valgte folketingspolitikere, når de skriver deres ugebreve fra Christiansborg.

- Hvis vi skal gøre samfundsdebatten interessant, skal det siges tydeligere, siger han.

På vegne af de ældre

Samtidig hæfter han sig ved, at mange medborgere på hans alder ikke er så skrappe til at føre sig offentligt frem med deres synspunkter.

- Jeg forsøger at tale på vegne af disse ældre, som ikke føler, at Herning Kommune er ældrevenlig. Jeg modtager mange henvendelser fra borgere, der siger: Kan du da ikke skrive i avisen om dette og hint - om de ting, som de er utilfredse med, forklarer han.

Livets skole

Erling Askjær Jørgensen kommer fra et husmandshjem, hvor hårdt fysisk arbejde var en selvfølge. Han var nummer to af seks børn.

- Min skolegang var tre dage om ugen i seks år plus fem måneder på en efterskole som 16-årig. Siden har jeg været elev i livets skole, fortæller han.

Krigsårene var hårde ved familien og sluttede med, at Gestapo jagtede hans far:

- 5. maj 1945 reddede ham fra at ende i tysk koncentrationslejr. Jeg har oplevet besættelsestiden med tysk støvletramp og tilværelsen baseret på rationering af næsten alle fornødenheder.

Folketingsmedlem

Efter hårdt arbejde, blandt andet i tørvemosen, besluttede han, at han ikke skulle være landmand. Hans karriere kom til at udfolde sig i en helt anden branche, nemlig som iværksætter og selvstændig i firmaet Kemic Vand-Rens.

Han blev også byrådsmedlem og folketingsmedlem for Fremskridtspartiet, som han dog brød med i 1983.

Mod på politik

Fødselaren havde nogle år med dårligt helbred, efter at han solgte sin virksomhed i 1997. Han blev både ramt af blodprop i hjertet, et brud på ryggen og diverse andre skavanker.

- Efter god reparation af mit hjerte i Skejby og på Hjertecenter Varde har jeg nu et godt fungerende hjerte og et godt liv. Mit mod på at være politisk aktiv gjorde sig gældende, og dermed blev jeg formand for venstrevælgerforeningen her i Tjørring, fortæller han.

Jeg har ikke ændret mig

Han har siden brudt med Venstre og forklarer det med sin modstand mod, at Hernings Venstre-dirigerede byråd solgte vore forsyningsværker til Dong - for han mener, det var ulovligt.

- Politisk har jeg ikke flyttet mig de sidste 60 år. Jeg har været medlem af Det Konservative Folkeparti, af Fremskridtspartiet og af Venstre, og nu hører jeg til hos Liberal Alliance. Det er ikke mig, der har bevæget mig politisk - det er partierne, der har ændret sig, lyder hans forklaring.

 

Emne: 
Sted: 
Fotograf: 
Flemming Hansen
Publiceringsdato: 
Tirsdag, maj 21, 2013 - 07:46
Billede: 
Erling Askjær Jørgensen mener, at der mangler saft og kraft i mange politiske indlæg
Auto Publicer: 
Vis globalt: 
1

Guldbrudepar er godt kørende

$
0
0

Margit Kjærsgaard Andersen og Svend Aage Andersen, Højvænget 9, Herning, fejrer guldbryllup torsdag 30. maj. Det sker på den aller-grønneste tid af året, mens syrener og rododendronbuske blomstrer i haven.

Guldbrudeparret har to røde Saab-biler, årgang 1965 og årgang 1999, og de er ligefrem Saab-entusiaster.

Da de var unge, havde Margit Kjærsgard Andersen en NSU Prinz-scooter, og Svend Aage Andersen kørte på knallert.

- Det blev for besværligt, når vi skulle køre langt på familiebesøg, så vi foretrak en bil, siger han.

Hans kone fortæller, at de slog plat og krone om, hvilket mærke det skulle være. Hun holdt på en Saab, og gemalen sagde Ford Anglia. Og hun vandt.

Hun fortæller, at Saab’en simpelthen bare er så god at køre i, og Svend Aage Andersen mener, at det nok er en pigebil, men han kan altså også godt lide den.

I 26 år har parret derfor været medlemmer af Saab-klubben, og de tager på træf med ligesindede.

- Vi er også med i Ringkøbingløbet hvert år - i tidstypisk tøj - og bilen har vundet pokal fire gange, fortæller Margit Kjærsgaard Andersen, mens hun viser billeder fra løbene.

Man må sige, at guldbrudeparret på alle måder er godt kørende. 

 

Læs hele artiklen om guldbrudeparret i Herning Folkeblad.

Er du abonnent kan du klokken 14.30 læse avisen HER

Du kan også vælge at læse eller købe dagens avis på din iPad / tablet eller smartphone ved at downloade app'en i App Store / Google Play

Emne: 
Sted: 
Fotograf: 
henrik ole jensen
Publiceringsdato: 
Tirsdag, maj 28, 2013 - 10:42
Billede: 
Det er rododendron- og syren-tid i haven hos Margit Kjærsgaard Andersen og Svend Aage Andersen, og det er også tiden for deres guldbryllup.
Auto Publicer: 
Vis globalt: 
1

Mr. Unimerco fylder 65

$
0
0

Kenneth Iversen er født og opvokset i Thyborøn i en fiskeri-familie, men kom til Herning i 1970 og tog sin handelsskoleuddannelse.

I 1976 blev han ansat hos værktøjsproducenten Unimerco i Sunds som økonomichef og efter avancement til først en direktørpost og siden 1985 administrerende direktør, har han gennem mere end tre årtier stået i spidsen for virksomhedens udvikling til international aktør med aktuelt 550 medarbejdere.

Særegen ledelse

Kenneth Iversen er blandt andet blevet kendt for sin særegne ledelse af Unimerco, hvor langt største parten af medarbejderne i Unimerco også har været medejere af virksomheden.

I 2011 blev Unimerco solgt til den japanske Kyocera-koncern for knap 1,5 milliarder kroner, hvilket gjorde en stor del af medarbejderstaben til millionærer.

Stopper 1. juli

1. juli i år gennemføres det planlagte generationsskifte, hvor Kenneth Iversen stopper i virksomheden, og japanske Senri Nagashima bliver ny administrerende direktør.

Kenneth Iversen skal nu indstille sig til en ny tilværelse efter en karriere, som i mange år har været præget af flere end 100 rejsedage årligt.

- Jeg skal ikke bare være pensionist, men hvad det bliver, ved jeg ikke endnu. Jeg er stadig voldsomt interesseret i erhvervslivet og samfundsdebatten, så jeg går ud fra, at jeg sagtens kan få tiden til at gå, sagde Kenneth Iversen, da Folkebladet spurgte ham til emnet for halvanden måned siden.

Emne: 
Sted: 
Fotograf: 
Tom Laursen
Publiceringsdato: 
Fredag, maj 31, 2013 - 14:36
Billede: 
Kenneth Iversen har i mange år været aktiv i samfundsdebatten. Senest under Hernings fejring af byjubilæet, hvor han blev bedt om at sætte ord på Hernings DNA.  Foto: Tom Laursen Tom Laursen
Auto Publicer: 
Vis globalt: 
1

Ugens børnefødselsdage

$
0
0

Victor Aagaard Them, Sønderagervej 24, Herning, 
4 år, fredag 31. maj
Peter Dalbjerg Hagger, Hollingholtvej 2, Sunds, 
12 år, lørdag 1. juni
Alexander Kalbermatter, Agerskovvej 45, 
Hammerum, 7 år, lørdag 1. juni
Jan Møller Würtz, Hodsagervej 38, Simmelkær, 
14 år, søndag 2. juni
Thilde Kjerulff Pedersen, Liselundvej 10, Tjørring, 
2 år, søndag 2. juni
Frida Ahle Høgh, Engvej 21, Aulum, 
9 år, søndag 2. juni
Alberte Bjerg Frahm, Koustrupparken 32, Lind, 
3 år, søndag 2. juni
Rasmus Detlefsen Knudsen, Albækvej 7, Vildbjerg, 
4 år, mandag 3. juni
Simon Thestrup Clausen, Ringkøbingvej 29, 
Opsund, 14 år, mandag 3. juni
Jesper Bonde Jensen, Klematisvej 27, Barde, 
8 år, mandag 3. juni
Marius Rahbek, Faksevej 9, Herning, 
2 år, mandag 3. juni
Alberte Mølsted, Kuhlausvej 9, Herning, 
8 år, mandag 3. juni
Emilie Bang, Havrevænget 15, Vildbjerg, 
12 år, mandag 3. juni
Mads Lund Svaneklink, Lyøvej 23, Hammerum, 
4 år, tirsdag 4. juni
Malthe G. Vesterbæk, Solbakkevej 89, Vildbjerg, 
9 år, tirsdag 4. juni
Agnes Krogsgaard Laursen, Søvænget 85, Sunds, 
4 år, tirsdag 4. juni
Malthe Balle Jeppesen, Brinkevej 18, Kibæk, 
1 år, onsdag 5. juni
Malthe Lau Møller, Ravnsbjergvej 18, Gjellerup, 
6 år, onsdag 5. juni
Melanie Nygård Jensen, Liselundvej 51, Tjørring, 
2 år, torsdag 6. juni
Filip Kruse, Carl Nielsens Vej 12, Herning, 10 år, torsdag 6. juni
Tommy Hvistendal Skov, Toksvigvej 9, Arnborg, 
12 år, torsdag 6. juni
Julie Engholm Andersen, Toften 27, Bording, 
6 år, torsdag 6. juni
Mie Dethlefsen Knudsen, Albækvej 7, Vildbjerg, 
1 år, fredag 7. juni
Victoria Hauge Nielsen, Knudmoseparken 65, Lind, 
4 år, fredag 7. juni
Mathilde Guldberg Nielsen, Grundtvigsvej 70, 
Herning, 6 år, fredag 7. juni
Simon Holbech Sørensen, Lysgård Søvej 8, 
Vildbjerg, 7 år, søndag 7. juni

 

Emne: 
Sted: 
Fotograf: 
Arkiv
Publiceringsdato: 
Lørdag, juni 1, 2013 - 07:42
Billede: 
Auto Publicer: 
Vis globalt: 
1

100-årig er med i pigeklub

$
0
0

I sit arbejdsliv har hun været syerske og direktrice.

I omkring 75 år har hun været med i en pigeklub, og sammen med familie og naboer er de med til at fejre hende på dagen.

De har en fast ugentlig hyggeaften - nu om eftermiddagen - og på dagsordenen har altid været håndarbejde, snak og kaffe. I de senere år dog mindre håndarbejde for hendes eget vedkommende.

Skiftes til at være værtinde

- Vi fejrer runde fødselsdage sammen. Alle er med, og det skal de selvfølgelig igen. Det begyndte engang, da min søsters fødselsdag blev holdt hos mig - mens jeg boede i lejlighed på Silkeborgvej. Et par stykker kendte hinanden fra fabrikken, og vi var nogle, der blev enige om at mødes lidt oftere. Senere kom der flere søstre, veninder og kolleger med, fortæller Agnes Søndergaard.

Da hun bor i eget hus, har hun også mulighed for at samle veninderne hos sig, så værtinderollen går på skift.

Kørekort til 90

Agnes Søndergaard har boet på Enebærvej siden 1960erne, og hendes to søstre bor i midtbyen. Hun hører til Sct. Johannes Kirke og har tidligere gået meget i kirke.

- Nu sidder jeg hjemme, hvis ikke en brorsøn eller brordatter henter mig. Nu kan man jo ikke selv køre mere, siger fødselaren, der sagde farvel til kørekort og bil, da hun var godt og vel 90 år.

 

 

Læs hele portrættet af den usædvanligt friske fødselar i Herning Folkeblad

 

 

Emne: 
Sted: 
Fotograf: 
henrik ole jensen
Publiceringsdato: 
Torsdag, juni 6, 2013 - 20:18
Billede: 
Agnes Søndergaard - 100 år i morgen.
Auto Publicer: 
Vis globalt: 
1

Børnefødselsdage i uge 24

$
0
0

Lucas Lennart Bergdahl, Webersvej 11, Herning, 
11 år, torsdag 6. juni
Signe Vistisen, Nygårdsparken 80, Gjellerup, 
6 år, torsdag 7. juni
Oliver Hansen, Pårupvej 42, Kibæk, 
10 år, lørdag 8. juni
Alma Vium Christiansen, Munkgårdkvarteret 152, Snejbjerg, 2 år, lørdag 8. juni
Mathias Leth, Søtoften 2, Sunds, 
13 år, lørdag 8. juni
Martin Bo Suhnsen Nielsen, Linåvænget 36, Sunds, 5 år, søndag 9. juni
Daniel Struve Bøndergaard, Park Alle 54, 
Vildbjerg, 9 år, søndag 9. juni
Mikkel Morten Hansen, Svalehaven 17, Ikast, 
2 år, mandag 10. juni
Lærke Hansen-Baun, Søndertoften 51, Lind, 
10 år, mandag 10. juni
Rasmus Søndergård Møller, Fladhøj 12, Lind, 
12 år, onsdag 12. juni
Isabell Jessen, Bjørneklovej 14, Høgild, 
6 år, onsdag 12. juni
Jeppe Vennevold Flydtkjær, Jasminalle 25, 
Videbæk, 3 år, onsdag 12. juni
Kristian Hansen, Gejlbjergvej 31, Kibæk, 
8 år, onsdag 12. juni
Nicklas Fonnesbech Hvillum, Krogstrupvej 12, Snejbjerg, 9 år, onsdag 12. juni
Rasmus Aastrup Hvid, Blomstertoften 15, Tjørring, 12 år, torsdag 13. juni
Jon Vigsø Andersen, Hammerum Højgade 2 A, 2., Hammerum, 9 år, torsdag 13. juni
Mikkel Højmark Nielsen, Grundtvigsvej 70, 
Herning, 13 år, torsdag 13. juni
Maja Alminde Lauridsen, Nørretorp 20, Gjellerup, 2 år, torsdag 13. juni
Jonas Vium Christiansen, Munkgårdkvarteret 152, Snejbjerg, 5 år, torsdag 13. juni
Annesofie Mosegård Rahbek, Hjortdalvej 3, 
Arnborg, 5 år, fredag 14. juni
Magnus Gotteborg Olesen, 
Vester Moselundvej 12, Bording, 
8 år, fredag 14. juni
Victor Anakin Mørch, Ringstedvej 4, Herning, 
8 år, fredag 14. juni
Sigurd Lund, Dyshøj 7, Lind, 
8 år, fredag 14. juni
Jeppe Emil Christensen, Møllegården 271, Kibæk, 9 år, lørdag 15. juni

 

Emne: 
Sted: 
Publiceringsdato: 
Fredag, juni 7, 2013 - 17:43
Billede: 
Auto Publicer: 
Vis globalt: 
1

Poul Nyrup fylder 70

$
0
0

Set med lokale briller var Poul Nyrup Rasmussen den fjerde i rækken af socialdemokratiske folketingskandidater i Herning-kredsen (dengang Herning/Ikast-kredsen) - efterfulgt af Mogens Jensen, som han selv var med til at anbefale.

Upopulær ændring 

Poul Nyrup Rasmussen har som kredsens repræsentant i Folketinget besøgt egnen mange gange og var i nær kontakt med den lokale partiforening og fagbevægelse. Her måtte han blandt andet stå på mål for en upopulær ændring af efterlønsordningen i 1998.

Kontakten er ført videre i de senere år, ikke mindst til partiforeningen, og den tidligere statsminister kommer på besøg nogle gange om året.

At Poul Nyrup Rasmussen i mange år har engageret sig i de sindslidendes vilkår og stadig gør det, er blandt andet kommet Minihøjskolen og Job-Banken i Herning til gode.

Brug livet

Poul Nyrup Rasmussen har god grund til at fejre de 70 år, og han skriver på sin personlige hjemmeside, at han holder fødselsdagsreception tirs- dag 18. juni i Brøndsalen på Frederiksberg.

- I dag bruger jeg blandt andet min energi på at arbejde som formand for Det Sociale Netværk og Lindoe Offshore Renewables Center (LORC), fortæller han på hjemmesiden.

Og så har han en opfordring: Brug livet.

- Det handler om at bruge livet. Om at være med til at forandre verden, lyder budskabet fra fødselaren.

Læs hele artiklen i Herning Folkeblad - og læs, hvad den Socialdemokratiets formand i Herning har at sige om Poul Nyrup Rasmussen i anledning af fødselsdagen.

 

Emne: 
Sted: 
Fotograf: 
Colourbox
Publiceringsdato: 
Torsdag, juni 13, 2013 - 21:13
Billede: 
Tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen fylder 70 år på lørdag.
Auto Publicer: 
Vis globalt: 
1

Langtidsfrisør

$
0
0

Frisør Inger Bilgrav Mølgaard i Søndergade i Videbæk er stadig glad for sit arbejde og har ikke et øjeblik fortrudt, at hun begyndte som selvstændig 20. juni 1983. Og hun lader sig ikke gå på af, at det gennemsnitlige arbejdsliv for frisører kun er omkring ni år.

- Det kan der være mange forskelige forklaringer på. Men jeg føler, jeg har det godt og er tilpas med mit arbejde. Jeg glæder mig også over ikke alene de mange faste kunder, men også de mange nye, som kommer i Salon Hair, siger Inger Bilgrav Mølgaard.

Farver har afløst permanent

Hun fortæller, at der overordnet er sket ændringer i kundernes valg ved klipning. I de første år var der mange permanenter og lidt farvning.

I dag er det omvendt. Da er der mange farvninger og få permanenter.

- Generelt er det blevet mere krævende at være frisør. Men det gør det samtidig mere spændende og udfordrende. Og det kræver også, at vi nødvendigvis må jævnlige på kurser for at være med helt fremme med moderne hårpleje, fortæller Inger Bilgrav Mølgaard.

 

Læs meget mere om den ualmindeligt erfarne frisør i Herning Folkeblad. Blandt andet om, hvordan hun har kunnet holde på sine ansatte så længe

Er du abonnent kan du klokken 14.30 læse avisen HER

Du kan også vælge at læse eller købe dagens avis på din iPad / tablet eller smartphone ved at downloade app'en i App Store / Google Play

Emne: 
Sted: 
Fotograf: 
Bjarne Kjeldsen
Publiceringsdato: 
Fredag, juni 14, 2013 - 10:42
Billede: 
Frisørmester Inger Bilgrav Mølgaard i sin salon i Søndergade i Videbæk.
Auto Publicer: 
Vis globalt: 
1

Studenter springer ud i livet

$
0
0

Rektor Søren Brøndum fra Herning Gymnasium kunne med sikkerhed fortælle de 334 nyudsprungne studenter, at de var i gang med en mærkedag, der ville sætte sig varigt i hukommelsen.

- Læn jer tilbage, og nyd den sidste morgensamling. Jeg er glad for, at I gjorde, som jeg har sagt, og gik tidligt i seng, så I kunne være friske og veludhvilede til i dag. Om end jeg kan se, at nogle stykker af jer ser ud til at være stået for tidligt op igen ... sagde Søren Brøndum.

Og efter en fællessang, rektors beretning fra det forgangne år og endnu et indslag fra studenterkoret indtog han atter podiet for at holde dimissionstalen til årets studenter.

Spring ud i livet

Afslutningen på gymnasietiden er begyndelsen på noget nyt, og det indebærer også en række valg.

- Og det er her, jeres dannelse fra Herning Gymnasium skal hjælpe jer til at foretage det valg, ja, de mange valg, som ligger foran jer, sagde Søren Brøndum.

- Livet handler altså ikke om planlægning. Men det handler om at være bevidst om at vælge, og det handler om at ville det, man vælger. Så luk øjnene og spring ud i livet.

Se billederne i galleriet under artiklen. Lørdag bringer aoh.dk mange flere billeder fra dimissions-festerne på de forskellige uddannelsessteder.

 

Læs meget mere fra dimissionen på Herning Gymnasium i Herning Folkeblad i morgen, lørdag.
Er du abonnent kan du klokken 7.30 læse avisen HER

Du kan også vælge at læse eller købe dagens avis på din iPad / tablet eller smartphone ved at downloade app'en i App Store / Google Play

Emne: 
Sted: 
Fotograf: 
Flemming Hansen
Publiceringsdato: 
Fredag, juni 28, 2013 - 21:31
Billede: 
Studenter med latter og smil - klar til at lukke øjnene og springe ud i livet
Auto Publicer: 
Vis globalt: 
1

De hvide huer blev sluppet løs

$
0
0

249 studenter kunne Herningsholm Gymnasium i Herning i går eftermiddag sende ud i virkeligheden - 79 af dem var HTX-studenter. Fra gymnasiets afdeling i Ikast sagde 80 HHXere tidligere på eftermiddagen farvel og tak for tre års dannelse.

Gymnasiets aula på Lillelundvej i Herning var fyldt af studenter samt forældre og søskende, som var kommet for at se de unge få huerne på.

Gode råd fra rektor

Rektor Marie Lunds tale bød på gode råd og visdomsord til de mange huekældte unge mennesker.

- I dag sættes en milepæl - det er en stor og mindeværdig dag, begyndte hun.

Hun roste studenterne for at have skabt et fællesskab og en fælles kultur på gymnasiet og for samtidigt at holde fast i deres egne identiteter, meninger og værdier.

- Det er en værdifuld evne at besidde, og holder I fast i den, skal I nok nå langt, sagde hun.

 

Læs mere fra dimissionsfesten i Herning Folkeblad i dag, lørdag. Og se billederne i serien under artiklen.

Er du abonnent kan du klokken 7.30 læse avisen HER

Du kan også vælge at læse eller købe dagens avis på din iPad / tablet eller smartphone ved at downloade app'en i App Store / Google Play

Emne: 
Sted: 
Fotograf: 
Tom Laursen
Publiceringsdato: 
Lørdag, juni 29, 2013 - 12:13
Billede: 
Auto Publicer: 
Vis globalt: 
1

Ikke længere gratis at dumpe

$
0
0

AU Herning skiftede tidligere på året status fra institutlignende center til universitetsinstitut, og torsdag og fredag var det tid til at sende de første hold studerende fra instituttet ud på arbejdsmarkedet (eller videre i uddannelsessystemet).

Torsdag dimitterede 93 deltidsstuderende og fredag eftermiddag fik 208 fuldtidsstuderende deres diplomer for fuldendt uddannelse.

Ikke gratis at dumpe

Institutleder Michael Goodsite bød velkommen til de mange fremmødte og ønskede tillykke de studerende med deres bedrift.

En enkelt løftet pegefinger blev det også til.

- Nu er det ikke længere forholdsvist gratis at dumpe noget. De folk, der ansætter jer, satser på, at I løser de opgaver I er sat til, sagde Michael Goodsite.

Mere held end forstand

Formaningen fik dog ikke lov til at hænge over aulaen på AU Herning i mange minutter.

Gæstetaleren Tue Roth, som i 2006 blev uddannet Business Development Engineer på AU Herning, var af en helt anden opfattelse.

Han har siden endt uddannelse været igennem seks virksomheder og 10 ideer, som ikke nåede at blive til virksomheder, inden han fandt en forretningsmodel, der kunne tjene penge.

- Jeg har levet af at fejle og finde nye veje. Det er mere held end forstand om man får succes eller ej. Hvis man accepterer det, så er det lettere at klare nederlagene, sagde Tue Roth.

 

Læs meget mere fra dimissionen på AU Herning i Herning Folkeblad lørdag. Og se billederne her under artiklen.

Er du abonnent kan du klokken 7.30 læse avisen HER

Du kan også vælge at læse eller købe dagens avis på din iPad / tablet eller smartphone ved at downloade app'en i App Store / Google Play

Emne: 
Sted: 
Fotograf: 
Tom Laursen
Publiceringsdato: 
Lørdag, juni 29, 2013 - 18:15
Billede: 
Auto Publicer: 
Vis globalt: 
1
Viewing all 122 articles
Browse latest View live